2014.01.05. A fantasztikum ostrom alá veszi Budapestet // Antropos.hu cikk

Antropos.hu cikk (2014.jan.5.) 11

- – - – -

2014. január 12–február 9.
A fantasztikum ostrom alá veszi Budapestet
Alternative Budapest exhibition #2 by KoPé

Az Alternative Budapest kiállítás a WestEnd irodaházban január 13-ától megtekinthető képsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva. A Keletinél átkelő Beatles-től, a Dunán átvonuló tripodokon át, a Petőfi téren várakozó denevéremberig van itt minden, amit csak el lehet képzelni.

2014-01-05 

Ha eddig azért nem jártál kiállításokra, mert nem érdekelnek a gyümölcsöskosarakról készült csendéletek, a fonó vénasszonyokat ábrázoló portrék, vagy az absztrakt geometriai formák, akkor se mondd, hogy soha, mert még nem láttál mindent. Itt van például Kovács ’KoPé’ Péter ’Alternative Budapest’ című tárlata, amely a popkultúra és a blockbuster filmek köpenyét húzza a magyar valóságra.

Az alkotó civilben reklámgrafikusként tevékenykedik, külön bejáratú Budapestjét szabadidejében az Instagramon kezdte el megalkotni, majd sikerült kijutnia velük a legutóbbi ARC óriásplakát kiállításra is.

Kiállítás az WestEnd Office Center Irodaházban (Budapest, VI. Bp. Váci u. 1-3. / WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában)

A belépés INGYENES!

A kiállítás megtekinthető:
2014. január 13-tól február 9-ig

NYITVA: Hétfő-Szombat:
9:00 – 18:00 hA fantáziadús tartalom mellett a koncepció leginkább elismerésre méltó sajátossága a jó értelemben vett egyszerűség. Nincs mögöttes tartalom, titkos mondanivaló, világmegváltó szándék, erőltetett jelentés. Az összeállítás nem tiltakozik semmilyen háború ellen, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat. Ez a lecsupaszított jelleg nyilván abból fakad, hogy eredetileg hobbinak indult a projekt. A cél tehát a szórakoztatás és a jobb agyfélteke könnyed megtornáztatása.

„Nincs unalmas hely, ha az ember elengedi egy kicsit a fantáziáját” – mondja KoPé. Hogy igaza van e, azt döntse el mindenki. Tessék felkerekedni és megnézni! Irány a Nyugati térhez közeli WestEnd – ahol a Pókember is tanyázik. Ha pedig célt ér a projekt, a tárlatról hazafelé lehet ráönteni a saját vízióinkat a villamos ablakán elénk táruló látványra.

Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, 2014. január 13-február 9. között lépj be a West End Office Center Irodaházba (Budapest, VI. Bp. Váci u. 1-3. / WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában) az Alternative Budapest #2 kiállításért!
Köszönet:

DunaPart Galéria
Funzine
MR2 – Kultúrfitnesz
Manzárd Café
Urbanista
B+P
KunsztBlog
EpicMedia
Antropos.hu