2014.01.08. ‘Alternative Budapest’ exhibition #2 by KoPé! – Ezt látni kell! // Kultura Online cikk

Kultura Online cikk (2014.jan.08.) 09

- – - – -

‘Alternative Budapest’ exhibition #2 by KoPé! – Ezt látni kell! Kelt: 2014.01.08 Kovács Gergely

‘Alternative Budapest’ exhibition #2 by KoPé! – Ezt látni kell! Egy kiállítás, amit látni kell mindenkinek. Biztos, hogy te is láttad már a Batman szobor képét vagy a Deák tér Disney palota képet. Az alkotója a BudapestAlternative oldal vezetője, aki most második INGYENES kiállítását nyitja meg.

Kiállítás a WestEnd Office Center Irodaházban
(Budapest, VI. Bp. Váci u. 1-3. / WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában)
A belépés INGYENES!

A kiállítás megtekinthető:
2014. január 13-tól február 9-ig
(NYITVA: Hétfő-Szombat: 9:00 – 18:00 h)

Ha eddig azért nem jártál kiállításokra, mert nem érdekelnek a gyümölcsöskosarakról készült csendéletek, a fonó vénasszonyokat ábrázoló portrék, vagy az absztrakt geometriai formák, akkor se mondd, hogy soha, mert még nem láttál mindent. Itt van például Kovács ’KoPé’ Péter ’Alternative Budapest’ című tárlata, amely a popkultúra és a blockbuster filmek köpenyét húzza a magyar valóságra.

A West End irodaházban január 13-ától megtekinthető képsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva. A Keletinél átkelő Beatles-től, a Dunán átvonuló tripodokon át, a Petőfi téren várakozó denevéremberig van itt minden, amit csak el lehet képzelni.

Az alkotó civilben reklámgrafikusként tevékenykedik, különbejáratú Budapestjét szabadidejében az Instagramon kezdte el megalkotni, majd sikerült kijutnia velük a legutóbbi ARC óriásplakát kiállításra is.

A fantáziadús tartalom mellett a koncepció leginkább elismerésre méltó sajátossága a jó értelemben vett egyszerűség. Nincs mögöttes tartalom, titkos mondanivaló, világmegváltó szándék, erőltetett jelentés. Az összeállítás nem tiltakozik semmilyen háború ellen, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat. Ez a lecsupaszított jelleg nyilván abból fakad, hogy eredetileg hobbinak indult a projekt. A cél tehát a szórakoztatás és a jobb agyfélteke könnyed megtornáztatása.

“Nincs unalmas hely, ha az ember elengedi egy kicsit a fantáziáját” – mondja KoPé. Hogy igaza van e, azt döntse el mindenki. Tessék felkerekedni és megnézni! Irány a Nyugati térhez közeli WestEnd – ahol a Pókember tanyázik. Ha pedig célt ér a projekt, a tárlatról hazafelé lehet ráönteni a saját vízióinkat a villamos ablakán elénk táruló látványra.

A kiállításon több olyan kép is látható lesz – még nagyobban -, amit eddig a http://www.facebook.com/BudapestAlternative oldalon, illetve az #1 kiállításon nem láthattunk!

Irány a Nyugatinál, ahol Pókember is megfordult már – KoPé fotója a bizonyíték rá…

Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, 2014. január 13-február 9. között lépj be a West End Office Center Irodaházba (Budapest, VII., Kazinczy u. 52.) az Alternative Budapest #2 kiállításért!