2014.01.09. Sarki fény a Duna felett? KoPé megoldja! Kiállítás ajánló // Hungarian Urban Explorers cikk

Hungarian Urban Explorers cikk (2014.01.09.) 02

- – - – - -

Sarki fény a Duna felett? KoPé megoldja! Kiállítás ajánló. Posted on 2014. január 9. Szerző: zsoma

Ha azt mondjuk “Alternative Budapest”, valószínűleg sokatoknak be fog ugrani egy Instagram csatorna. Jó helyen tapogatóztok, ugyanis ezúttal Kovács Péter, azaz KoPé munkásságát tekintjük meg, illetve Ti is megtekinthetitek honalpunkon, valamint a jövőhét hétfőn (január 13.) nyíló “Alternative Budapest exhibition #2 by KoPé” eseményen . A kiállítás vége február 9-én lesz, tehát mindenkinek van ideje ellátogatni. A helyszín megtalálásával se lesz gond, a Westend City Center fog majd otthont adni KoPé manipulált képeinek.

Tehát a kiállítás elérhető január 13. és február 9. között a WestEnd Office Center Irodaházban (Budapest, VI. Bp. Váci u. 1-3. / WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában). A belépés INGYENES!
Facebook: https://www.facebook.com/events/338939726245575

Alternative Budapest exhibition #2 by KoPé
A fantasztikum ostrom alá veszi Budapestet

A West End irodaházban január 13-ától megtekinthető képsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva. A Keletinél átkelő Beatles-
től, a Dunán átvonuló tripodokon át, a Petőfi téren várakozó denevéremberig van itt minden, amit csak el lehet képzelni…
Ha eddig azért nem jártál kiállításokra, mert nem érdekelnek a gyümölcsöskosarakról készült csendéletek, a fonó
vénasszonyokat ábrázoló portrék, vagy az absztrakt geometriai formák, akkor se mondd, hogy soha, mert még nem láttál mindent. Itt van például Kovács ’KoPé’ Péter ’Alternative Budapest’ című tárlata, amely a popkultúra és a blockbuster filmek köpenyét húzza a magyar valóságra.

Az alkotó civilben reklámgrafikusként tevékenykedik, külön bejáratú Budapestjét szabadidejében az Instagramon kezdte el megalkotni, majd sikerült kijutnia velük a legutóbbi ARC óriásplakát kiállításra is.

A fantáziadús tartalom mellett a koncepció leginkább elismerésre méltó sajátossága a jó értelemben vett egyszerűség. Nincs mögöttes tartalom, titkos mondanivaló, világmegváltó szándék, erőltetett jelentés. Az összeállítás nem tiltakozik semmilyen háború ellen, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat. Ez a lecsupaszított jelleg nyilván abból fakad, hogy eredetileg hobbinak indult a projekt. A cél tehát a szórakoztatás és a jobb agyfélteke könnyed megtornáztatása.

„Nincs unalmas hely, ha az ember elengedi egy kicsit a fantáziáját” – mondja KoPé. Hogy igaza van e, azt döntse el mindenki. Tessék felkerekedni és megnézni! Irány a Nyugati térhez közeli WestEnd – ahol a Pókember tanyázik. Ha pedig célt ér a projekt, a tárlatról hazafelé lehet ráönteni a saját vízióinkat a villamos ablakán elénk táruló látványra.

Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, 2014. január 13-február 9. között lépj be a West End Office Center Irodaházba (Budapest, VI. Bp. Váci u. 1-3. / WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában) az Alternative Budapest #2 kiállításért!

Pár ízelítő kép…