2014.01.15. A FANTASZTIKUM OSTROM ALÁ VESZI BUDAPESTET // hg.hu cikk

hg.hu (2014.01.15.)

04

- – - – -

A FANTASZTIKUM OSTROM ALÁ VESZI BUDAPESTET

BY HG.HU 2014. JANUÁR 15. 13:02

Bpalter-05-duna.gallery Bpalter-06-tornado.gallery Bpalter-batman.gallery Bpalter-bitlisznagy.gallery Bpalter-oktogon-csok.gallery Bpalter-westend-szoro.gallery
A popkultúra és a blockbuster filmek köpenyét húzza a magyar valóságra az Alternatív Budapest kiállítás, amely február elejéig a West End irodaházban várja a látogatókat.

A West End irodaházban január 13-ától megtekinthető képsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva. A Keletinél átkelő Beatles-től, a Dunán átvonuló tripodokon át, a Petőfi téren várakozó denevéremberig van itt minden, amit csak el lehet képzelni…

Különbejáratú Budapest

“Ha eddig azért nem jártál kiállításokra, mert nem érdekeltek a gyümölcsöskosarakról készült csendéletek, a fonó vénasszonyokat ábrázoló portrék, vagy az absztrakt geometriai formák, akkor se mondd, hogy soha, mert még nem láttál mindent” – olvashatjuk a meghívóban. Itt van például Kovács ’KoPé’ Péter ’Alternative Budapest’ című tárlata, amely a popkultúra és a blockbuster filmek köpenyét húzza a magyar valóságra. Az alkotó civilben reklámgrafikusként tevékenykedik, különbejáratú Budapestjét szabadidejében az Instagramon kezdte el megalkotni, majd sikerült kijutnia velük a legutóbbi ARC óriásplakát kiállításra is.

“A fantáziadús tartalom mellett a koncepció leginkább elismerésre méltó sajátossága a jó értelemben vett egyszerűség. Nincs mögöttes tartalom, titkos mondanivaló, világmegváltó szándék, erőltetett jelentés. Az összeállítás nem tiltakozik semmilyen háború ellen, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat. Ez a lecsupaszított jelleg nyilván abból fakad, hogy eredetileg hobbinak indult a projekt. A cél tehát a szórakoztatás és a jobb agyfélteke könnyed megtornáztatása.”

„Nincs unalmas hely, ha az ember elengedi egy kicsit a fantáziáját” – mondja KoPé. Hogy igaza van e, azt döntse el mindenki. Tessék felkerekedni és megnézni! Irány a Nyugati térhez közeli WestEnd – ahol a Pókember tanyázik. Ha pedig célt ér a projekt, a tárlatról hazafelé lehet ráönteni a saját vízióinkat a villamos ablakán elénk táruló látványra.

Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, 2014. január 13-február 9. között lépj be a West End Office Center Irodaházba (Budapest, VI. Bp. Váci út 1-3. / WestEnd City Center oldalában, ’A’ kapu, bejárati aulában)!

‘Alternative Budapest’ exhibition #2 by KoPé!
Kiállítás a WestEnd Office Center Irodaházban
(Budapest, VI. Bp. Váci út 1-3./WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában)
A belépés INGYENES!
A kiállítás megtekinthető: 2014. január 13-tól február 9-ig
(NYITVA: Hétfő-Péntek: 9:00 – 18:00 h)