2014.04.09. // Tollal Közélet És Kultúra cikk

Tollal Közélet És Kultúra cikk (2014.04.09.) Screen Shot 2014-06-20 at 12.47.47 PM
- – - – -

Kazi30: csoportos kiállítás a Szimplában (2014. április 1-május 10.)

Különféle műfajokban tevékenykedő művészek alkothatnak és bemutathatják a műveiket, személyesen találkozhatnak a közönséggel és a közönség véleményével

2014. április 1-május 10.
Kazi30: csoportos kiállítás a Szimplában
Szimpla Kert (Budapest, VII., Kazinczy utca 14.)

2014. április 1-től május 10-ig a Szimpla Kert kiállító vendége a Kazi30, amely egy nyitott műterem és közösségi tér, ahol különféle műfajokban tevékenykedő művészek alkothatnak és bemutathatják a műveiket. Most a kiállítók között a már Antropos.hu-n is megismert ‘Alternatív Budapest’ (ál-)fotósorozat egyik képe is látható lesz!

2014. április 1-től május 10-ig a Szimpla Kert kiállító vendége a Kazi30, amely egy nyitott műterem és közösségi tér, ahol különféle műfajokban tevékenykedő művészek alkothatnak és bemutathatják a műveiket, személyesen találkozhatnak a közönséggel és a közönség véleményével. A Kazi30 lényegét tekintve abban különbözik a statikus, már évtizedek óta pont ugyanazokkal a művészekkel együttműködő, jellemzően rétegközönséget kiszolgáló presztízs- illetve megélhetési galériáktól, hogy a kiállítók aktívan részt vesznek a galéria konkrét tevékenységében, lehetőség nyílik a helyszínen alkotni és azt műteremként is használni. A performanszok, előadások és beszélgetések mindenkihez és mindekinek szólnak, a művészek és a helyszínen megjelenő vadidegenek, ha úgy adódik (el)beszélgetnek egymással egy kávé mellett. A Kazi30-ban semmiféle korosztályi, végzettségbeli vagy bármilyen más természetű alsó-felső határ nem érvényes.

A Szimpla Kertben áprilisban kiállító “Kazi30-as” művészek: Angyal Gabriella, Bíró Roland, Czanik Mátyás, Ducsai Zoltán, Fecsó Andrea, Fenyvesi Edit, Gasztonyi Kálmán, Gyöngyösi Zoltán, Hatvany Viki, Kiss Tamara, Koday László, ‘Alternative Budapest’ by KoPé, Máthé Zsuzsa Sedah, Mazán Mihály, Nikodém Mónika, Pál Dávid, Szőke Péter Jakab.

A kiállítás április 1-én, a hivatalos Nemzetközi Bolondok Napján este 7 órakor indul, mi kellhet még? A megnyitót aKötetlenek Zenekar indítja, a Szimplában egy ilyen ellenállhatatlan kombóval mindenkit el fognak varázsolni!

Rovábbi információk:

https://www.facebook.com/events/1507719942788275/

https://www.facebook.com/Kazi30

https://www.facebook.com/BudapestAlternative