2014.07.04. // Zama.hu cikk

 

Zama.hu (2014.07.04.)

 

Alternative Budapest

Írta: Zama on . Beküldve: Beszélgetések

Akik figyelemmel kísérik a blogomat, azok bizonyára tudják, nem csak írókat szoktam megkérdezni, hanem számomra érdekes embereket is. A következőkben egy tehetséges fiatallal, Kovács ‘kope’ Péterrel beszélgettem, akinek a képei Budapestet mutatják meg, sajátos fantáziában.

kope-01 Hogyan született meg a Budapest Alternative ötlete?

Előbb az Instagramon és a Foursquare-en regisztráltam, ott osztottam az elkészült képeket, aztán létrehoztam a Facebook oldalt, akkor valahogy ez ugrott be. Kicsit más az én Budapestem, mint amit más lát…

Emlékszel még mi volt az első, erre az oldalra készült képed? 

A meteor a Szabadság-híd felett, vagy a Cápa a Dunában. Ezek még nem sok emberhez jutottak el. Azóta már képeslapon is terjednek…

Szuperhősök, majmok, meteorok jelennek meg többek között a képeiden. Hogyan képzeljük el az alkotási folyamatot? Leülsz és gondolkozol, vagy egyszerűen csak jön magától? 

Sétálok az utcán, látom a már ezerszer látott épületeket, utcákat, és egyszer csak beugrik egy kép. Fotózom és ha számítógép közelébe kerülök, rákerül, ami hiányzik, effekteket teszek rá és megosztom.

Mennyi idő egy-egy kép elkészítése?

Változó. Volt, ami 15 perc volt és utána 6000 ember meg is osztotta, de volt olyan, hogy 1 évig dolgoztam egy képen, mert sok dolgot kellett szerkeszteni, rajzolgatni rajta. Arra csak ritkán szakítok időt, hogy egyszerre 8-10 órát dolgozzak egy képen.

945763 442699695837697 1213728825 n(Forrás: www.facebook.com/BudapestAlternative)

Szerencsére nem csak virtuálisan nézhetjük a képeidet, hanem némelyiket különböző formátumokban meg is vásárolhatjuk, igaz?

Igen, a nemrég elindult www.budapestalternative.com webshopomon keresztült illetve az info@epicmedia.hucímen lehet rendelni vászon nyomatot és posztert is. De több helyen kapni az ‘Alternative Budapest’ képeslapokat is.

A művészek számára fontos az inspiráció, az őket ért impulzusok. Téged mi, vagy éppenséggel ki inspirál? 

Mindig is sok filmet néztem. A 80-as évektől láttam a legtöbb moziban bemutatott sci-fi-t, de szinte minden részt láttam a StarTrek, Heroes, a Tini Ninja Teknőcök, a Kinght Rider, és a 60-as évek beli Batman sorozatból… ja és a Dallasból is.

Nem régen volt egy sikeres kiállításod. Tervezel a közeljövőben egy újabbat?

Igen, a Sziget megkeresett, így a fesztiválon egy hétig látható majd az ‘Alternaive Budapest’ kiállítás. Talán lesz pár olyan kép, amit máshol még nem lehetett látni…

Jövőbeni terveidről lehet valamit tudni?

Külföldi meghívásokat és munkákat is kaptam az ‘Alternaive Budapest’ sorozatnak köszönhetően, élek a lehetőségekkel. November felé a Paloma házban van tervben egy nagyobb kiállítás az elmúlt évek képeiből, remélhetőleg minden kikerül. Sok olyan is lesz, ami máshol még nem volt kiállítva. A jövőben nem csak az Antropos.hu kulturális online magazin biztosít állandó megjelenést a címlapon korábbi képeimnek, hanem awww.sworld.hu elsőként fogja közölni az új képeket, egy mozival is tervben van együttműködés, így még többen nézhetik meg mivel szórakozom szabadidőmben.

Kövesd Te is az Alternativ Budapestet:
http://budapestalternative.com/
https://www.facebook.com/BudapestAlternative
http://budapestalternative.tumblr.com/
http://instagram.com/kope0001
https://twitter.com/BpAlternative