2014.11.23. // Itthon.blog.hu cikk

 

Itthon.blog.hu (2014.11.23.)

 

Alternative Budapest: nincs több King Kong a SOTE tetején?

14   2014. november 23. 16:44

Kovács KoPé Péter, az Alternative Budapest alkotója rövid idő alatt terítette a komplett webet Budapestről szóló kamufotóival, melyek nagyszerűsége pont az, hogy ezeken a képeken minden megtörténik, amit kreatív elme képes kitalálni. Rengeteg kiállítást, Index címlapot, számtalan cikket és interjút felölel az Alternatív Budapest méltatása, kivesézése vagy részletezése.

20140317_171625-sky-750.jpg

Nem is alaptalanul, mert az Alternatív Budapest képein megjelennek a legképtelenebb karakterek Pókembertől (aki a Nyugati tér órájáról fixírozza a jónépet) a Jókai téren szoborként posztoló Batmanen át egészen az alkotóval selfie-zgető alkotóig. És persze itt van King Kong is a SOTE tetején.  kingkong-sote-eff-insta22.jpg

Most azonban bezár a bazár – (egyelőre) az utolsó, viszont legteljesebb kiállítást láthatjuk a különös kegyetlenséggel megspékelt budapesti pillanatképek portfóliójából 2014. december 11. és 2015. január 17. között. Nem is akárhol, a Palomában és nem is akárhogy, mert *UPDATE* a kiállítást Nemere István sci-fi író nyitja meg.

bpalter-hird-paloma-640x100-banner.jpg

Pont egy éve kezdődött az Alternative Budapest királysága. Az első kiállítás ugyanis tavaly novemberben lepte meg a nagyközönséget. Az eltelt egy év alatt kétszer tarolt az ARC kiállításon (erre már Chuck Norris is felkapná a fejét), szinte kéthavonta nyíltak kiállításai, és az olyan döbbenetesen nagyszabású fórum is, mint a Stan Winston School of Caracter Arts – a maga 1 millió 300+ ezer Facebook követőjével  –   felfedezte KoPé, a szerény reklámgrafikus munkáit.

DSCN3281-alien-kicsi.jpg

„Az utóbbi időben már a vízcsapból is Kovács KoPé Péter remekül megpimpelt Budapest-képei folynak, de ez most nagyon aktuálisra sikeredett.” – írta például az Urbanista blog a Ferenciek tere átalakítása kapcsán készített képre.

junglee-eff2.jpg

Réz András esztéta kapta el talán legjobban az Alternative Budapest sorozat lényegét, amikor azt mondta, “abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre” és „Budapest minden porcikájában”.

 

Mi is kerekítettünk róla például egy összehasonlító interjút a Budapest Avantgarde-dal.

December 11-től a belváros patinás művészudvara, a Paloma ad teret az év utolsó és egyelőre lezáró jellegű kiállításának, melynek különlegessége lesz, hogy a teljes sorozatot és az eddig még soha ki nem állított darabokat is meg lehet majd szemlélni egy teljes hónapon át.

Hiányozni fognak az Alternative Budapest képei, hiszen annyi aktuális dologgal lehetne még feldobni a Rákóczi-hídról hamarosan Újbudára szaladó 1-es villamost, a megújult és nagyon szép Várkert Bazár környékét, BuBira lehetne ültetni pár popcult ikont is, az elképesztően jól sikerült Rudas fürdő tetején pedig bármelyik szuperhős szívesen pezsgőfürdőzne a poén kedvéért.