2014.12.08. // Pieris.hu cikk

 

Pieris.hu cikk (2014.12.08.)

 

Hamarosan nyíló kiállítás, Alternatív Budapest

2014-12-08 14:18:17 26 olvasás Gabalyog 0 hozzászólás

Kiállítás

December 11-én a belváros patinás művészudvara, a Paloma ad teret az év utolsó és egyelőre lezáró jellegű kiállításának, melynek különlegessége lesz, hogy a teljes AlternativeBudapest sorozatot, sőt, az eddig még soha ki nem állított új darabokat is meg lehet majd szemlélni egy teljes hónapon át.

A kiállítást Nemere István sci-fi író nyitja meg.

Kovács KoPé Péter, az Alternative Budapest alkotója rövid idő alatt terítette a hazai és részben a külföldi netes képmegosztókat és a közösségi médiát Budapestről szóló álfotóival. Az Alternative Budapest nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ezeken a képeken minden megtörténik, amit kreatív elme képes kitalálni.

Képzelete által Budapest ismert utcáin megjelennek a legképtelenebb karakterek egészen a Keleti pályaudvar előtt sasszézó Beatlesig. Kreatívan beépítette a Várkert bazárt a Csillagkapu Goa””””uldjainak díszletével, lefolyót szerelt a Dunába és forgószelet küldött a Hősök terére is.

Réz András filmesztéta szavai adják vissza legjobban az Alternative Budapest sorozat esszenciáját: “Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot” – majd hozzátette: “Budapest minden porcikájában!”

Most azonban bezár a bazár, egyelőre az utolsó, viszont legteljesebb kiállítást láthatjuk a különös kegyetlenséggel megspékelt budapesti pillanatképek portfóliójából.

Helyszín: Paloma (Budapest, V. ker. Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet)

További információ: http://port.hu/