2014.12.09. // HG.hu cikk

 

HG.hu cikk (2014.12.09.)

 

IDÉN UTOLJÁRA ALTERNATIVE BUDAPEST A PALOMÁBAN

BY HG.HU 2014. DECEMBER 9. 14:43

Alter_4.gallery

A teljes Alternative Budapest sorozatot, sőt, az eddig még soha ki nem állított új darabokat is meg lehet majd szemlélni egy teljes hónapon át.

December 11-én a belváros patinás művészudvara, a Paloma ad teret az év utolsó és egyelőre lezáró jellegű kiállításának. Kovács KoPé Péter, az Alternative Budapest alkotója rövid idő alatt terítette a hazai és részben a külföldi netes képmegosztókat és a közösségi médiát Budapestről szóló álfotóival. Az Alternative Budapest nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ezeken a képeken minden megtörténik, amit kreatív elme képes kitalálni. Rengeteg kiállítást, Index címlapot, számtalan cikket és interjút felölel az Alternatív Budapest méltatása, kivesézése vagy részletezése.

Beatles a Keleti előtt

Nem is alaptalanul, hiszen ismert utcáinkon megjelennek a legképtelenebb karakterek egészen a Keleti pályaudvar előtt sasszézó Beatlesig. Képzelete beépítette a Várkert bazárt a Csillagkapu Goa’uldjainak díszletével, lefolyót szerelt a Dunába és forgószelet küldött a Hősök terére is.
Pont egy év kezdődött az Alternative Budapest diadalmenete. Az első kiállítás ugyanis 2013 novemberben lepte meg a nagyközönséget. Az eltelt egy év alatt kétszer tarolt az ARC kiállításon, szinte két-három havonta nyíltak kiállításai, és az olyan döbbenetesen nagyszabású fórum is, mint a Stan Winston School of Character Arts – a maga 1,3 millió Facebook követőjével – felfedezte KoPé munkáit.

KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉGGEL MEGSPÉKELT BUDAPESTI PILLANATKÉPEK PORTFÓLIÓJA.

Réz András filmesztéta szavai adják vissza legjobban az Alternative Budapest sorozat esszenciáját: „Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot” – majd hozzátette: „Budapest minden porcikájában!”
Most azonban bezár a bazár – (egyelőre) az utolsó, viszont legteljesebb kiállítást láthatjuk a különös kegyetlenséggel megspékelt budapesti pillanatképek portfóliójából. 2014. december 11. és 2015. január 17. között, a Palomában (Budapest, V., Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet.)! FB event itt.