2014.12.11. // Mentatrend.hu cikk

 

Mentatrend.hu cikk (2014.12.11.)

 

AZ ÉV UTOLSÓ ALTERNATIVE BUDAPESTJE

Szerző: MentaTrend / Dátum: december 11, 2014

Hamarosan bezár a bazár,de egy nagy durranást még mindig tartogat 2014-re a Paloma,a belváros patinás művészudvara.

bpalter-01-beatles

December 11-én (csütörtök/18.00) a Paloma ad teret az év utolsó és egyelőre lezáró jellegű kiállításának, melynek különlegessége lesz,hogy a teljes Alternative Budapestsorozatot,sőt,az eddig még soha ki nem állított új darabokat is meg lehet majd szemlélni egy teljes hónapon át.A kiállítást Galla Miklós nyitja meg,a belépés pedig ingyenes.

Kovács KoPé Péter,az Alternative Budapest alkotója rövid idő alatt terítette a hazai és részben a külföldi netes képmegosztókat és a közösségi médiát Budapestről szóló álfotóival.Az Alternative Budapest nagyszerűsége abban rejlik,hogy ezeken a képeken minden megtörténik,amit kreatív elme képes kitalálni.

Ismert utcáinkon megjelennek a legképtelenebb karakterek egészen a Keleti pályaudvar előtt sasszézó Beatlesig.Képzelete beépítette a Várkert bazárt a Csillagkapu Goa’uldjainak díszletével,lefolyót szerelt a Dunába és forgószelet küldött a Hősök terére is.
Réz András filmesztéta szavai adják vissza legjobban az Alternative Budapest sorozat esszenciáját:„Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre.Ha úgy tetszik,olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot”-majd hozzátette:„Budapest minden porcikájában!”

Most azonban bezár a bazár–(egyelőre) az utolsó,viszont legteljesebb kiállítást láthatjuk a különös kegyetlenséggel megspékelt budapesti pillanatképek portfóliójából,2014.december 11 és 2015.január 17. között a Palomában (Budapest,V.kerület,Kossuth Lajos utca 14-16,félemelet).
Bővebb információért kattintsatok ide,illetve a Paloma közösségi oldalán is mindent megtaláltok,ami az esemény kapcsán fontos lehet.

Addig is ízelítőnek íme néhány idézet az Alternative Budapest kiállításról:

Funzine:”Néha felhívja a figyelmet létező, sokszor már-már abszurd jelenségre.”
Nők Lapja café:”Menőség.”
Index:„A már megunt városképbe csempészi vissza az izgalmakat.”

bpalter-05-trexbpalter-04-halacsillagbpalter-02-batman